Strona głównaSzkolne aktualności › Uczniowie ZSEiT podbijają hiszpańską gastronomię

Szkolne aktualności




Uczniowie ZSEiT podbijają hiszpańską gastronomię

[24.05.2019]

Hola Malaga! To nie jest tak, że tylko Włochy królują w naszych projektach Erasmus+. Tym razem poszukując nowych smaków, uczniowie Zespołu Szkół Ekonomicznych i Technicznych w Pasłęku 18 maja wyruszyli do hiszpańskiej Malagi.

Grupa 12 uczniów z klas II i III technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych rozpoczęła realizację projektu Erasmus+ „W poszukiwaniu smaków Europy”. Uczniowie mają niepowtarzalną szansę na wzbogacenie swojego CV o kolejne doświadczenie zawodowe. Dzięki udziałowi w projekcie realizowanym ze środków Unii Europejskiej uczniowie w ciągu dwóch tygodni poznają hiszpańską branżę gastronomiczną od praktycznej strony. Oprócz głównych celów projektu, takich jak rozwój umiejętności zawodowych, uczestnicy mogą pobudzić swoją kreatywność oraz będą zmuszeni do radzenia sobie w odmiennym kulturowo środowisku. Nabiorą pewności w sprawnym posługiwaniu się językiem obcym, poznają kulturę życia w kraju śródziemnomorskim oraz spotkają się z historią i sztuką Malagi.

Uczniowie z niecierpliwością oczekują, co przyniosą kolejne dni. 

 

 


Bookmark and Share

‹ cofnij drukuj do góry